ניתוח מתיחת זרועות

הזרועות שלנו מושכות אליהן לא מעט תשומת לב. לפעמים מראה מתדלדל. כשיש מעין ערסלים או שקי עור מתחת לזרועות כשמניפים אותן, נתפש כלא אסתטי ולא מחמיא. הפתרון האפקטיבי ביותר למצוקה זו, הוא ניתוח מתיחת זרועות. לפניכם תוכלו למצוא את התשובות לכל מה שרציתם וחשוב לדעת אודות הניתוח.

מבנה הזרועות, עודפי עור ומה שביניהם

הזרועות הן חלק משמעותי במערכת השרירים והשלד של גוף האדם, והן מורכבות ממספר שכבות של רקמות שונות. השכבה העמוקה ביותר כוללת את עצם הזרוע (הומרוס), שסביבה מתארגנות שאר הרקמות. מעל העצם נמצאת שכבת השרירים, כאשר בחלק הקדמי של הזרוע נמצא השריר הדו-ראשי (ביצפס) האחראי על כיפוף המרפק, ובחלק האחורי נמצא השריר התלת-ראשי (טריצפס) האחראי על יישור המרפק. שרירים אלה מוקפים ברקמת חיבור (פאציה) המחברת ומייצבת אותם.

מעל שכבת השרירים נמצאת שכבת רקמת שומן תת-עורית, שעובייה משתנה מאדם לאדם ומושפע מגורמים גנטיים ומאורח החיים. השכבה החיצונית ביותר היא העור, המורכב מרקמת חיבור מיוחדת, עשירה בסיבי קולגן ואלסטין. סיבים אלה מעניקים לעור את תכונותיו הייחודיות – הקולגן אחראי על חוזק העור ועל יכולתו לשאת עומסים, בעוד שסיבי האלסטין מעניקים לעור את הגמישות והיכולת לחזור למצבו המקורי לאחר מתיחה.

היווצרות עודפי העור בזרועות היא תהליך מורכב אשר עשוי להיווצר כתוצאה ממספר גורמים. הגורם המשמעותי ביותר הוא ההזדקנות הטבעית של העור, במהלכה חלה ירידה הדרגתית בייצור סיבי הקולגן והאלסטין, וכן פגיעה באיכות הסיבים הקיימים. תהליך זה מואץ על ידי חשיפה לקרינת UV מהשמש, עישון, תזונה לקויה ומתח אוקסידטיבי. בנוסף, תנודות משמעותיות במשקל הגוף, במיוחד ירידה מהירה במשקל, גורמות למתיחה מוגברת של העור ולאיבוד האלסטיות שלו. במקרים כאלה, העור שהתרחב כדי להכיל את המסה הגדולה יותר אינו מסוגל להתכווץ יותר בחזרה אל מידותיו המקוריות, מה שמוביל להיווצרות עודפי עור הנראים כמו “מניפות” או “ערסלים” בחלק התחתון של הזרועות.

ניתוח למתיחת זרועות – איך זה עובד?

ניתוח מתיחת זרועות (Brachioplasty) הוא הליך כירורגי מתקדם המיועד לטפל בבעיית עודפי העור המצטברים בזרועות. הליך של מתיחת זרועות מתוכנן בקפידה רבה על ידי המנתח המטפל, תוך התחשבות במבנה האנטומי הייחודי של כל מטופל ומטופלת. התכנון כולל מדידות מדויקות של כמות העור העודף, סימון מיקום החתכים, והערכה של כמות רקמת השומן שיש להסיר.

הניתוח עצמו מתבצע במספר שלבים:

  1. תחילה, מבוצע סימון מדויק של קווי החתך על הזרוע, כאשר החתך העיקרי מתוכנן לאורך החלק הפנימי של הזרוע, מאזור בית השחי ועד למרפק. מיקום זה נבחר בקפידה כדי להסתיר את הצלקת העתידית ככל האפשר.
  2. לאחר מכן, במקרים בהם קיימת רקמת שומן עודפת, מתבצעת שאיבת שומן עדינה (ליפוסקציה) באמצעות קנולה דקה. פעולה זו מאפשרת עיצוב מדויק יותר של קו הזרוע ומפחיתה את הסיכון לחוסר אחידות בתוצאה הסופית.
  3. בשלב הבא מבוצע החתך העיקרי ומסירים את עודפי העור. המנתח מקפיד על שימור כלי דם ועצבים חשובים באזור, תוך כדי הסרת כמות מדויקת של עור עודף.
  4. לאחר הסרת העור העודף, מתבצע עיצוב מחדש של הרקמות התת-עוריות. שלב זה כולל הידוק של רקמת החיבור (פאציה) וסידור מחדש של רקמת השומן התת-עורית, במטרה ליצור מתאר חלק ואחיד של הזרוע.
  5. סגירת החתכים מתבצעת בשלבים, כאשר תחילה נתפרות השכבות העמוקות בתפרים מתכלים, ולאחר מכן נסגר העור בתפרים עדינים. טכניקת התפירה מתוכננת כך שתמזער את המתח על קו התפרים ותאפשר הצטלקות אופטימלית.
  6. בסיום ניתוח מתיחת זרועות, מבוצעת חבישה מיוחדת המשלבת חומרי ספיגה עם תחבושת אלסטית. חבישה זו מסייעת בהפחתת הנפיחות, תומכת ברקמות שעברו ניתוח ומסייעת בתהליך ההחלמה.

מה המטרה שבניתוח מתיחת זרועות?

ניתוח מתיחת זרועות יכול לפתור בעיות אשר נשים וגברים לא מעטים סובלים מהן. המטרה העיקרית והפיזית היא להעניק לזרועות מדולדלות ובעלות עור רפוי, מראה מהודק, מתוח, חלק ובריא יותר.

אך מעבר לאותה בעיה חיצונית, ניתוח מתיחת זרועות יכול להשפיע רבות על חייהם של אלו העוברים אותו. מכיוון שאותם קמטים ואותו עור רפוי, עלולים לפגוע באורח החיים התקין. זה יכול לבוא לידי ביטוי באי לבישה של חולצות קצרות או גופיות, בבריכה או בזמנים אינטימיים עם בן או בת הזוג. תוצאות ניתוח מוצלחות יכולות לתרום רבות להעלאת הביטחון העצמי. בנוסף גם להרגשה נוחה ושלמה של כל אחד ואחת עם הגוף שלהם.

למי הניתוח מתאים?

ניתוח מתיחת זרועות מתאים לכל גבר או אישה שנמצאים במצב תקין בריאותית אך סובלים מעור רפוי לאורך הזרועות שלהם. בנוסף, לאנשים שאינם מעשנים יש סיכוי טוב יותר להתאמה לניתוח כמו גם לאלו המגיעים אליו עם ציפיות ריאליות.

חשוב גם לדעת שהריונות, הנקות או שינויים קיצוניים במשקל הגוף עלולים להביא לשינוי של תוצאות הניתוח. לכן, כדאי להגיע אליו עם תכנון מוקדם וחשיבה גם לטווח הרחוק יותר.

ההתאמה לניתוח מתיחת זרועות היא לא משהו שמוטל עליכם לבדוק. בפגישת ייעוץ עם כירורג פלסטי מנוסה, תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי לגבי הניתוח, לוודא את ההתאמה שלכם אליו ולעשות צעד משמעותי וגדול לעבר השינוי המיוחל.

מה הן הבעיות המרכזיות אשר ניתוח זה יכול לפתור?

ניתוח מתיחת זרועות יכול לפתור בעיות ממוקדות בזרועות. הניתוח יכול לשפר את המראה שלהן וכן את מידת ההשלמה שלכם עם הגוף שלכם. הנה הבעיות המרכזיות שניתן לפתור באמצעות הניתוח:

  • דלדול בזרועות, בעיקר בחלק האחורי שלהן.
  • עודפי עור כתוצאה משינויים במשקל ובמבנה הגוף.
  • עור רפוי שנוצר עם השנים או בשל כל סיבה אחרת.
  • קמטים שונים בזרועות.

איך להתכונן לניתוח מתיחת זרועות?

הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לקבוע פגישת ייעוץ עם כירורג פלסטי בכיר. בפגישה תקבלו את נקודת המבט המקצועית הטובה ביותר ביחס למצב האישי שלכם. תוכלו לקבוע פגישה עם ד”ר דב קליין שהינו כירורג פלסטי בכיר ולו ניסיון רב שנים בתחום הניתוחים הפלסטיים, או עם אחד הרופאים במרפאתו הפועל בשיטתו.

במהלך פגישת הייעוץ יבצע הרופא את האבחונים והבדיקות הרלוונטיות לניתוח. כמו גם בדיקות שונות אשר חשוב לעשות וביניהן צילום חזה ו-א.ק.ג.

כחודש לפני הניתוח, מומלץ להימנע מהפעולות הבאות:

  • עישון.
  • נטילת תרופות מדללות דם או תרופות אחרות, כמובן בהתאם להנחיות הרופא.
  • רצוי לשנות מינונים של תרופות מסוימות, בהתאם להנחיות רופא.

הניתוח עצמו ותקופת ההחלמה

הניתוח מתבצע תחת הרדמה מקומית. הכירורג מבצע חתכים קטנים וכמעט בלתי מורגשים לאורך הזרועות, על מנת לשאוב את השומן. לאחר שאיבת השומן בעזרת צינורית דקה והזרקת חומר להפחתת הדימום, מבצע הכירורג הסרה של עודפי העור. לבסוף, הכירורג תופר את החתכים, שיכולים להגיע מאזור בית השחי ועד למרפק בחלק הפנימי של הזרוע.

לאחר הניתוח חובשים את הזרועות וניתן לשוב הביתה כבר באותו היום, לאחר התאוששות קצרה. חשוב לקבל מהרופא את המידע לגבי משחות שיש למרוח או תרופות שיש ליטול בכדי למנוע זיהומים ולהקל על הכאבים הראשוניים.

בימים הראשונים צפויה תחושה לא נוחה שחולפת כבר לאחר מספר ימים. לאחר כחודש, ניתן כבר לחזור לפעילות גופנית מלאה בהדרגתיות.

סיכונים ותופעות לוואי

כמו בכל הליך כירורגי משמעותי, גם בניתוח מתיחת זרועות קיימים סיכונים ותופעות לוואי פוטנציאליים שחשוב להכיר ולהבין מבועד מועד. הסיכונים הכירורגיים שקיימים בכל ניתוח הם תגובה להרדמה, זיהומים, דימומים, והיווצרות קרישי דם (טרומבוזה). סיכונים ספציפיים לניתוח מתיחת זרועות כוללים שינויים בתחושה באזור הניתוח, שעלולים להיות זמניים או קבועים, א-סימטריה בין שתי הזרועות, הצטלקות מוגברת או בולטת, והצטברות נוזלים (סרומה).

חשוב לציין כי הסיכון להתפתחות סיבוכים אלה מושפע מגורמים רבים, כולל מצב בריאותי כללי, גיל, עישון ומיומנות המנתח. בחירת מנתח מוסמך ומנוסה, והקפדה על ההנחיות לפני ואחרי הניתוח, מפחיתים משמעותית את הסיכון לסיבוכים.

תופעות הלוואי השכיחות, שהן חלק נורמלי מתהליך ההחלמה, כוללות כאב קל עד בינוני, נפיחות, שטפי דם וחבלות ותחושת מתיחה באזור הניתוח. תופעות אלה חולפות בדרך כלל תוך מספר שבועות עם ההחלמה הטבעית של הרקמות.

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ