לייעוץ במרכז הרפואי ד”ר דב קליין ישנה חשיבות מכרעת לתיאום הציפיות בין שניכם.
למי מתאימה הרמת חזה עם שתל?
חלק גדול מהנשים שאינן מרוצות מצורת וגודל החזה שלהן אינן בטוחות מהו ההליך המתאים ביותר עבורן.
האם כדאי להן לבצע הגדלת חזה או הרמת חזה, ואולי בכלל הפתרון המיטבי במקרה הספציפי שלהן הוא הרמת חזה עם שתל. עמוד זה נכתב כדי לעזור לך לעשות סדר ולהבין מתי כדאי גם להרים וגם להגדיל את החזה, כך שתוכלי לזכות במראה המחמיא ביותר האפשרי ואיתו קרוב לוודאי גם בשיפור משמעותי של הדימוי העצמי.
באילו מקרים כדאי לבצע הרמת חזה?
הרמת חזה נועדה לספק מענה למצב שבו השדיים איבדו את זקיפות הקומה שלהם והפכו נפולים במידה משמעותית.
ישנן מספר סיבות אפשריות לצניחת השדיים ובהן שינויים במשקל (כולל השלה של קילוגרמים רבים), הריונות והנקות, התבגרות וגם למרכיב הגנטי יש חלק בכך – ובכל המקרים הנ”ל הפתרון הוא ניתוח להרמת החזה. היקף ההרמה של החזה נקבע בהתאם למידת הצניחה. פרמטר זה מאובחן באופן מקצועי במהלך פגישת הייעוץ עם המנתח הפלסטי (שבה בין השאר גם מתקבלת ההחלטה המשותפת אם לבצע הרמת חזה עם שתל או “רק” הרמה), אבל עוד לפני כן ניתן לקבל אינדיקציה טובה למידת הצניחה של החזה באמצעות בדיקה פשוטה של מיקום הפטמה והעטרה ביחס לקפל התת שדי. אם הפטמה והעטרה נמצאות מעל לקפל, החזה כלל לא צנח ואין צורך בהרמה. אם הן מעט מתחת לקפל התת שדי, זוהי צניחה שמוגדרת כ”דרגה 1″ והיקף הניתוח יהיה מצומצם. כשהפטמות והעטרות מתחת לקפל התת שדי ובמרחק משמעותי יותר כלפי מטה, זוהי כבר דרגה 2, ודרגה 3 היא מצב שבו כל השד נמצא מתחת לקפל והפטמה מופנית כלפי מטה. במקרים אלה, ואם ישנן גם רקמות עור עודפות רבות יחסית, הניתוח הופך לרחב היקף יותר.
בכל מקרה כל הרמת חזה נשענת על הסרת רקמות שד בהיקף מסוים, וכתוצאה מכך גורמת לחזה להיות מעט קטן יותר. אם מלכתחילה הגודל של השדיים אינו משביע רצון מבחינת המטופלת, או שהוא גבולי, סביר להניח שהמלצת הכירורג הפלסטי תהיה על הרמת חזה עם שתל.
מתי כדאי לצרף גם שתלים?
המצב העיקרי שבו מומלץ השילוב של 2 ההליכים, הגדלת חזה והרמת חזה, הוא כשהשדיים גם נפולים וגם מרוקנים.
על כן, הרמה בלבד תחזיר את הזקיפות אבל לא את הנוכחות המבוקשת. בנוסף, כאמור כל הרמת חזה ממילא מקטינה במידה מסוימת את גודל השדיים ועל כן גם אם הם בממדים נאותים מבחינת המטופלת לפני הכניסה לתהליך, יש לקחת בחשבון את העובדה שהם עומדים לקטון ובמידת הצורך לצרף להליך הכירורגי גם את הנחת השתלים בכיס החזה.
דגשים חשובים בעת תכנון הגדלת והרמת חזה?
אם התקבלה ההחלטה לבצע את הניתוח המשולב, כלומר הגדלת והרמת חזה, חשוב מאוד לתכנן בתשומת לב מרבית את ההליך הכירורגי.
כמובן שכל ניתוח פלסטי מחייב תכנון קפדני, אבל כשמדובר על שילוב בין שתי פעולות מורכבות מטבען, המשפט סוף מעשה במחשבה תחילה מקבל משמעות רבה מהרגיל.
בפרט יש לתת את הדעת על כך שכל תוספת לשדיים מותחת את רקמות העור כלפי מטה ובמידה מסוימת מנטרלת חלק מתוצאות ההרמה, ועל כן ראשית יש להימנע משתדלים גדולים מדי (מה גם שממילא בימינו מועדף המראה הטבעי, שהוא תמיד גם המחמיא ביותר שיש), ושנית, כשמתכננים את ההרמה יש לקחת בחשבון את המשיכה המסוימת כלפי מטה בגלל השתלים. עוד דגש הוא שבמסגרת הרמת חזה עם שתל כמות רקמות העור שניתן להסיר נמוכה יותר בהשוואה לניתוח להרמת חזה בלבד.
האם ניתן לבצע הרמת חזה עם שתל לפני היריון?
באופן עקרוני ניתן לבצע הרמת חזה עם שתלים גם לפני הריון. עם זאת, יש לקחת בחשבון את העובדה כי תיתכן פגיעה ביכולת ההנקה.
בהתאם לנשים שרוצות להיות בטוחות במלוא מאת האחוזים שיוכלו להניק את ילדם מומלץ להמתין עם הניתוח המשולב עד לאחר השלמת הקמת המשפחה. סיבה נוספת להמלצה זו היא שכאמור הריונות, לידות והנקות משפיעים על מבנה החזה ובפרט עלולים לגרום לצניחתו ובכך לנטרל את ההשיגים של הניתוח.
בריאות כללית תקינה
הרמת והגדלת חזה גם יחד מחייבות כאמור ניתוח מורכב יותר מ”רק” הגדלת חזה או הרמת חזה.
בהתאם לגוף צפויה התמודדות מורכבת יותר במהלך ההחלמה – ועל כן מתחדד הצורך בבריאות כללית תקינה. בהתאם יבוצעו בדיקות שונות כמובן עוד לפני הכניסה לחדר הניתוח כדי לוודא זאת.